Kikker gaat van za 1 t/m zo 9 oktober buiten spelen en roept drie ‘playgrounds’ in het leven. Openbare plekken in de stad waar wordt gespeeld voor jou. Je kan de playgrounds bezoeken of er per ongeluk tegenaan lopen. Verrassende ontmoetingen worden het zeker. Hier lees je informatie over de KikkerKontainer op het Stadhuisplein. De andere KikkerKontainers staan op Janskerkhof en op het Hoge Woerdplein (Leidsche Rijn). KikkerKontainers zijn gratis te bezoeken. Meer zien? Check hier het hele Kikker 50 programma.
Er wordt een plastic wereld gecreëerd, uit elkaar gehaald, gesmolten en opgegeten: het creatieve proces is het werk. De plastic resten hopen zich op in de ruimte: afval of herbruikbaar? Door het maken van nieuwe soorten plastic en door het samenvoegen met de resten die zich al in de ruimte bevinden, transformeert de ruimte keer op keer in een nieuwe ruimte. Een plek om te experimenteren en om vragen te stellen. We denken misschien dat we weten wat plastic is, maar door eigen alternatieve plastics te maken, stelt de kunstenaar de vraag; wat is kunststof en wat kan het zijn?
Muireann Nic an Bheatha is een interdisciplinaire kunstenaar geboren in Ierland en woonachtig in Den Haag. Haar werk bevindt zich op het snijvlak van installatie, performance en sculptuur. Materiaalonderzoek en publieksparticipatie zijn belangrijke elementen in haar werk. Ze boetseert omgevingen die niet alleen kunnen worden waargenomen, maar ook kunnen worden betredendoor publiek.
1 okt - aanvang: 14u00, 16u00, 18u00
2 okt - aanvang: 12u00, 16u00, 18u00 en 20u00
3 okt - aanvang: 14u00, 16u00, 18u00
Studio Solastalgia - Mosheem
Mosheem is een doorlopende installatie waarin je wordt meegenomen naar een tussenruimte. Er wordt verbinding gemaakt tussen de werelden van de moderne en de primitieve mens. Mosheem zoekt het contrast én de verbinding tussen mens en natuur. Kom binnen en neem plaats tussen de felgekleurde lisdodden, volg je zintuigen en ga mee op een interne dwaaltocht. De hut is toegankelijk voor iedereen die openstaat voor een moment van bezinning.
Studio Solastalgia is een Utrechts kunstenaarscollectief dat zich toespitst op autonome scenografie en muziek. Solastalgia verwijst naar het woord ‘solastalgie’, wat een gevoel beschrijft van heimwee naar een verloren wereld. Het werk gaat vaak over een wereld of landschap dat ontstaat door klimaatverandering of menselijke ingrijpen in de natuur. Studio Solastalgia wil met hun werk, in een wereld overspoeld door (klimaat)crisissen, op zoek naar troost.
4 okt - doorlopend
5 okt - 17u30,19u30 en 20u30
6 okt - doorlopend
What You See Festival presenteert: Eva Arends en Senna Pauli - Hairy
Lichaamsbeharing wordt vaak als vies of onnatuurlijk gezien bij cis-vrouwen en personen met een feminiene genderexpressie. Met Hairy zetten makers Eva Arends en Senna Pauli een vraagteken bij die heersende gendernorm en zoeken ze naar schoonheid in het extreme. Gezeten in een ultieme jaren ‘50 kleedkamer, compleet met alle noodzakelijke beautyproducten voor een wenselijk uiterlijk, maakt een vrouw zich klaar. Ze kamt haar haar.
Senna Pauli en Eva Arends vinden elkaar in het maken van perfecte plaatjes, die anderen misschien niet als perfect zouden bestempelen. Ze maken het liefst performances buiten de muren van het theater, waar ze een extra laag over de werkelijkheid kunnen leggen. Hairy werd gemaakt in coproductie met What You See Festival. De samenwerking met WYSF lag voor de hand omdat gender en identiteit belangrijke bronnen van inspiratie en thema’s zijn in het werk van henzelf als makers en queer personen.
7 okt - start: 19u00, 20u00
8 okt - start:14u30, 20u00
9 okt - start: 12u00, 15u00
De performance is doorlopend te bezoeken en geschikt voor alle leeftijden.