theatergroep ECHO
Twee geliefden op zoek naar een droomhuis
Een indrukwekkende zoektocht naar de ruimte die we als mens innemen op aarde. Een zoektocht waarin zinnenprikkelende muziek, dans, taal, mode en de eeuwenoude Japanse theatervorm Nō/Noh 能 elkaar vinden.
Elf miljard zielen. Zoveel mensen zal de aarde tellen in het jaar 2100. We stevenen af op zo’n drastische groei van de wereldbevolking dat de gevolgen voor planeet en klimaat niet te overzien zijn. Ondertussen groeit in Nederland het woningtekort en rijzen huizenprijzen de pan uit.
In deze voorstelling gaan twee geliefden op zoek naar hun ultieme droomhuis.
Hun zoektocht is bij voorbaat kansloos, want of je nu geliefden bent of niet, iedereen heeft een andere visie op wat een droomhuis is. En wat als dat niet-bestaande droomhuis dan ook nog eens bezet blijkt?
‘Twee geliefden op zoek naar een droomhuis’ is na ‘Botten’ en ‘Hotel Informatie’ het derde en laatste deel van een serie voorstellingen die ECHO met schrijver Erik Bindervoet en regisseur Roeland Hofman maken over hoe de mens zich verhoudt tot taal. In dit deel laten het gezelschap zich inspireren door het Nō-theater. Een 700 jaar oude Japanse theatervorm waarin onder andere gezocht wordt naar schoonheid (Yūgen) in de perfecte harmonie tussen taal, muziek, dans en kostuums.
'Voor ons als theatermakers een inspiratiebron om te gaan zoeken naar de ultieme versmelting van al deze disciplines, hoe onnatuurlijk dat soms ook voelt. Om vanuit een theatraal keurslijf, waar niemand zich echt in thuis voelt, misschien juist dáár, samen met het publiek een staat van Yūgen vinden.'
Concept - theatergroep ECHO Tekst - Erik Bindervoet Regie - Roeland Hofman Spel - Lotte Dunselman, Ellen Goemans, Anna Schoen Choreografie/Dans - Afra Ernst Muziek/Compositie - Roosmarijn Tuenter Dramaturgie - Ninke Overbeek Coach/Compositie - Janne Piksen Kostuum - Sunanda Koning en Jessica Helbach Scenografie - Noa Helder Lichtontwerp - Sanne Hensen Geluid - Koos Wolters Licht - Mascha van Vugt
Extra: Folds van Cecilia Berghall
Een hoek gevuld met 4000 gevouwen papiertjes. Papier vouwen is een middel om ons te verbinden met andere mensen en met hen te communiceren over moeilijke onderwerpen, de donkere kant van de menselijke ervaring in een mooie, creatieve omgeving. Het project Folds gaat over hoe het maken van kunst gedachtes kan produceren en vormen. Dat het iets doen of het maken van iets soms kan aanzetten tot vernieuwen en bevragen van onze gedachtes. Dat een handeling kan leiden tot een confrontatie met wat we denken, maar ook kan zorgen voor een verbinding met anderen. Kom voor of na de voorstelling naar onze foyer en vouw mee!