19-06-2023

Laat je leiden door het Kikkerkompas

Ben je ‘lost’ in ons volle programma?

We helpen je graag om de voorstellingen te vinden die bij jou passen. Naast de genres theater, dans, muziektheater, performance en jeugd, ontwikkelden we ook een eigen KikkerKompas. Een handige tool waarmee je kan filteren in de agenda op een net wat andere manier. Dus hou je van persoonlijke verhalen, literaire werken of van actuele thema’s, het KikkerKompas is jouw ‘online guide’. Hieronder een overzicht van deze labels en wat ze betekenen.

Fantasie op hol
Een voorstelling waarbij de maker de fantasie de vrije loop laat, vorm of inhoud vervreemdend werkt of fantaseert over onbekende werelden. Deze voorstelling krijgen het label Fantasie op hol.

Te zien zijn o.m. We’re all alone in this together van Kim Karssen / Frascati Producties, Euhm... in vijf bedrijven van Elias De Bruyne / Artemis en S O N G O F S O N G S van Boogaerdt/VanderSchoot

zoek op Fantasie op hol

Let the body talk
In dans maar vaak ook in (woordeloos) theater krijgt beweging een grotere rol dan gesproken tekst. Deze voorstellingen krijgen het label Let the body talk.

Te zien zijn o.m. Coerced & Freely Given van Merel Severs / Theater a/d Rijn, Raging Against Various Elements van Connor Schumacher / ARK en Bambie 20 - De woedende versie van Bambie.

zoek op Let the body talk

Gender en identiteit
Voorstellingen met het label gender en identiteit bevragen, onderzoeken en bieden nieuwe perspectieven op, je raadt het al, gender en identiteit.
 
Te zien zijn o.m. Who's afraid of Oscar Wilde van Compagnie Red Yellow & Blue, What You See Short en Twelfth Night van Theatergroep Aluin.

 

zoek op Gender en identiteit
11887
Bambie 20 - foto: Ben van Duin

Out of the (black)box
Regelmatig trekken we letterlijk naar buiten met ons programma. Voor bijzondere ontmoetingen op onverwachte plekken. Maar ook in vorm kleuren we buiten de lijntjes. Een voorstelling die niet past binnen de kaders en verwachtingen van de ‘zwarte doos’ (ander woord voor de theaterzaal), krijgt het label ‘out of the (black)box.

Te zien zijn o.m. SCHADUW van Marte Boneschansker / Stichting Bloos, Yellow Horizon en Annemijn Rijk / Body of Art en I Vow To Distract Forever van Djuwa Mroivili

zoek op Out of the (black)box

Persoonlijk
Veel theater- en dansmakers inspireren hun voorstellingen op hun eigen persoonlijke ervaringen. Deze intieme verhalen hebben we het label persoonlijk gegeven.

Te zien zijn o.m. Soula’s Storytellingnights, Bang van Hanneke van der Paardt en Welcome to Motherhood van Leonie Kuhlmann.
 

zoek op Persoonlijk

Tech & toekomst
De inzet van nieuwe technologieën spreekt tot de verbeelding. Welke invloeden heeft dat op de samenleving en wat zijn de gevolgen? Maar ook rijst de vraag hoe we die technologieën kunnen inzetten in theater. Zijn acteurs over een aantal jaar overbodig en maken we voorstellingen met alleen technologie? Volg het label tech en toekomst en ontdek meer.
 
Te zien zijn o.m. Formerly Known As van URLAND, Mirrors van Donna Chittick / Backbone en ECHT(!) van Susies Haarlok / Veenfabriek

zoek op Tech en toekomst

Uit de boekenkast
Een klassieker, een voorstelling gebaseerd op een literair meesterwerk of een vers geschreven (toneel)tekst krijgen het label uit de boekenkast.

Te zien zijn o.m. Branden van Abdel Daoudi, Blauwe Lucht van de Theatertroep en Who’s afraid of Oscar Wilde van Compagnie Red, Yellow & Blue.

zoek op Uit de boekenkast

Uit eigen stad
Een label dat niet zoveel zegt over de inhoud van de voorstelling maar wel over de makers uit onze eigen stad. Makers die na hun opleiding de eerste stappen zetten in Theater Kikker en die we trots blijven volgen en programmeren.

Te zien zijn o.m. Lesbos van Club Lam en Antigone van Theatergroep Aluin.

zoek op Uit eigen stad

Wie ben ik
Het label wie ben ik verzamelt de voorstellingen over de zoektocht naar onszelf. Over bijvoorbeeld onze wortels, over anders zijn en over de rol die we spelen in de maatschappij. 

Te zien zijn o.m. JAH! van Dalton Jansen, Domeless van Jefta Tenate en Mirrors van Donna Chittick

zoek op Wie ben ik
12005

Wij en de wereld
Voorstellingen over maatschappelijke thema’s die je aan het denken zetten en de wereld en onszelf hierover bevragen, krijgen het label wij en de wereld. Actueel en relevant.

Te zien zijn o.m. Myrte Siebinga zoekt een kamer van De Warme Winkel, Lonely Species van Nikki Ong & Bodine Sutorius en This is not a dance van Nastaran Razawi Khorasani/ Theater Rotterdam.
 

zoek op Wij en de wereld

Mind over matter
Een label voor voorstellingen waarbij je hersenen kraken, onze mentale veerkracht onder de loep wordt genomen en over (het overwinnen van) obstakels.

Te zien zijn o.m. Euhm... in vijf bedrijven, Elias De Bruyne / Artemis, BANG van Hanneke van der Paardt en We're all alone in this together van Kim Karssen. 

zoek op Mind over matter

Street Vibes
Steeds meer makers hebben wortels in de straatcultuur en ontwikkelen zich als maker van de straat naar de theaterzaal. Street culture is een label dat garant staat voor creativiteit en rauwe energie.

Te zien zijn o.m. Freedom City, Mosaic van UNIQURSAL en FR/AGILE & REFRACTION van Liam McCall.
 

zoek op Street culture
10707