Kikker Kiest voor jou de beste voorstellingen
Na een lange zomer vol zon, terrasjes, campingsores en festivalmodder, staan wij vanaf september knallend voor je klaar met Festival Kikker Kiest. De ideale start van jouw theaterseizoen want alle voorstellingen die wij voor jou hebben geselecteerd, zijn gegarandeerd goed. Zo kan je onder het genot van deze ‘beste voorstellingen van het afgelopen seizoen’ wennen aan de korter wordende dagen en mijmeren over het avontuur dat je later in het seizoen in ons theater gaat opzoeken.
Nu vraag je je natuurlijk al over welk theater dit gaat? We zetten het voor je op een rij. We trappen Kikker Kiest af met Myrte Siebinga zoekt een kamer van De Warme Winkel. Drie uitverkochte zalen hebben afgelopen seizoen gesmuld van de kamer-zoek-struggles van Myrte. Een grappige en rake voorstelling over de woningnood. De voorstelling speelt komende zomer ook op Lowlands en is nog twee keer bij ons te zien op 10 en 11 september.
Kikker Kiest Myrte Siebinga zoekt een kamer omdat deze activistische theatertopper over de absurditeit van de wooncrisis, je boos en vrolijk tegelijk maakt.
De Dresser
Theo d'Or winnares Karina Holla kondigde afgelopen seizoen aan dat De Dresser haar laatste voorstelling zou zijn. Het werd een persoonlijke voorstelling waarvoor ze inspiratie haalde uit haar eigen omvangrijke theatercarrière. Kwetsbaar én krachtig. Voor Kikker Kiest komt Karina De Dresser nog twee keer spelen op 11 en 12 september.
Kikker Kiest De Dresser omdat deze ontroerende en persoonlijke voorstelling de kwetsbaarheid en de kracht van de acteur laat zien.
Perec
Ook voor Perec van De Poezieboys stond ons publiek massaal in de wachtrij. We vinden het zo fijn dat Jos en Joep nog een gaatje hebben gevonden om deze fantasierijke theatertrip nog een keer in Kikker te komen spelen. Perec, geïnspireerd op het leven en werk van de Franse taaltovenaar George Perec, is een heerlijke theateravond. Ben je na afloop geïnspireerd door deze voorstelling én dichter? Ook tijdens Kikker Kiest is er een boekenkraam van de Utrechtse Boekenbar.
Kikker Kiest Perec omdat deze fantasievolle theatertrip je een andere blik op de dagelijkse werkelijkheid geeft, én een glimlach op je gezicht tovert.
Women in Troy
Women in Troy van Dood Paard is een beetje een vreemde eend in het Kikker Kiest rijtje. Niet afgelopen seizoen maar in 2022 speelde deze voorstelling al in ons theater. Daarom is het extra fijn dat we deze geweldig mooie voorstelling nu toch nog een keer met ons publiek kunnen delen. Women in Troy is een indringende voorstelling waarin actualiteit en verleden samenkomen.
Kikker Kiest Women in Troy omdat in deze rake voorstelling over oorlog, verleden en heden indringend samenkomen.
This is not a dance
Theatermaker Nastaran Razawi Khorazani speelde afgelopen seizoen haar voorstelling This is not a dance. Een persoonlijke en confronterende portret over (over)leven als danser in Iran. Want in Iran geldt een dansverbod. De voorstelling, waarin ze op zoek gaat naar een bewegingstaal zonder echt te dansen, raakt tot in je ziel. Onlangs werd This is not a dance genomineerd voor de VSCD Mime/Performanceprijs 2024. In Kikker is hij nog te zien op 17 september.
Kikker Kiest This is not a dance omdat dit persoonlijke en confronterende portret over (over)leven als danser in Iran je raakt tot in je ziel.
The Last Chapters
Bij Theater Kikker zijn we al heel lang fan van meesterverteller Thomas Dudkiewicz van Collectief URLAND. Zo liet Thomas al veel bezoekers op het puntje van hun stoel belanden bij zijn Bobby Baxter reeks en bij Bedtime Stories. In zijn nieuwe solo The Last Chapters brengt hij zijn vertel skills naar een nieuw level. Want met een binauraal geluidssysteem ging Thomas op zoek naar een nieuwe manier om het ultieme verhaal tot leven te brengen. Kom jij kijken of dat is gelukt?
Kikker Kiest The Last Chapters omdat de beste verteller van Nederland je in deze wonderbaarlijke theatertrip (mét special effects) meeneemt naar de krochten van zijn fantasie.
Who's afraid of Oscar Wilde
Last maar zeker niet least koos Kikker Who's afraid of Oscar Wilde van het Utrechtse Compagnie Red Yellow & Blue van theatermaker Daan van Bendegem. Daan maakte een queer variant op het bekende relatiedrama Who’s afraid of Virginia Woolf van Edward Albee. Het werd een bejubelde zwarte keukentafelkomedie over vier queer dertigers en hun relatieperikelen. Fun fact: Deze voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2024. Als we je nu nog niet hebben overtuigd…?
Kikker Kiest Who’s afraid of Oscar Wilde omdat deze komedie over relatieperikelen van (queer) 30-ers, grappig, pijnlijk en ook vooral erg urgent is.
Nooit thuis met FOMO op de bank
We zijn heel benieuwd welke hit jij gaat ‘inhalen’ tijdens Kikker Kiest en of we je met dit artikel op weg hebben kunnen helpen. Alvast een heel fijn nieuw theaterseizoen. O ja, wil jij nooit meer de beste voorstellingen missen en thuis met FOMO op de bank belanden omdat een voorstelling is uitverkocht? Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief.