Niels Kuiters/Ins Blau

Mijn empatisch vermogen

Theater
fantasie op hol wie ben ik
Mijn empatisch vermogen

Er was eens een man die al het leed van de wereld voelde, hier niet mee om kon gaan en besloot te verdwijnen. Hij graaft een gat in zijn hotelkamer en komt terecht in een prachtige tuin vol dieren waar hij wonderbaarlijk genoeg mee kan praten. Hij besluit te blijven en de dieren te helpen, maar hebben zij zijn hulp wel nodig?

In deze fysieke voorstelling met tekst gaat mime-maker Niels Kuiters op zoek naar de rafelranden van medeleven en de duistere kanten van empathie. Waar schiet het tekort? Waar sluit het de ander juist uit? Gaat empathie wel over de ander of toch vooral over onszelf? Is empathie het soort liefde dat de wereld nu nodig heeft, of is het toch vooral een grillige irrationele emotie die ons moreel kompas vertroebelt?

credits

Concept, tekst en spel - Niels Kuiters Eindregie en schrijfbegeleiding - Sanne Nouws Scenografie - Han Ruiz Buhrs Kostuum - Sanne Lips Campagnebeeld - Anne Harbers Geproduceerd door - Makershuis Ins Blau

do 23 januari
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,50 tot € 15,00
Tickets
do 23 januari
20:30u
Theater
Van € 7,50 tot € 15,00
vr 24 januari
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,50 tot € 15,00
Tickets
vr 24 januari
20:30u
Theater
Van € 7,50 tot € 15,00

Over Niels Kuiters

Mime-maker Niels Kuiters maakt absurdistische voorstellingen waarin hij filosofie, poëzie en het banale van de mens combineert. Na zijn afstuderen van de mime opleiding speelde Niels onder andere bij Theater Rotterdam, Nicole Beutler, Nite en de Volksbühne. Ook speelde hij in de voorstelling How to build a universe van Davy Pieters die de VSCD Mime prijs won. Afgelopen seizoen was hij te zien in de jeugdvoorstelling De bAAs van de zAAk A.

Meer over Niels Kuiters