Dunja Jocic
De Panter
Dunja Jocic
De Panter
Dunja Jocic
De Panter
Prijswinnend choreografe Dunja Jocic is terug met een aangrijpende en spannende ‘danse-noire’ over het kwetsbare individu in een door technologie gedomineerde samenleving.
Ramsey Nasr vertelt het verhaal van een man die verstrikt raakt in een mysterieus, hypermodern appartement. De woning is als een nieuw lichaam voor hem waar hij langzaamaan de grip op verliest. Terwijl het appartement een eigen wil ontwikkelt, probeert de man te ontsnappen aan een steeds groter wordende dreiging. Onmerkbaar vervreemdt hij van zichzelf en voelt zich als een gekooide panter in zijn eigen huis.
Dunja Jocic heeft voor De Panter de prestigieuze VSCD Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2020 & 2021’ ontvangen.
"De verhaallijn is belangrijk in De Panter. Jocic geeft met teksten van Barbi Markovic richting aan het stuk. Het appartement is als een virtueel lichaam dat de jongen die er woont volledig opslokt. Alsof hij geüpload is in een andere entiteit, bijna als in het lichaam van iemand anders."
"Sterk invoelbaar is wel het sinistere De Panter van Dunja Jocic. In Simon Bus heeft ze een ideale vertolker gevonden van een man die, naar later blijkt, slechts een simulatie van een appartement heeft gekocht, in plaats van een veilig thuis. Dat vervreemdende gegeven werkt ze mooi uit in een trio met naast de knap achterdochtig dansende Bus twee infiltrerende dansers."
Regie & choreografie - Dunja Jocic Performers - Shay Partush, Kalin Morrow, Lukas Karvelis Voice-overs - Ramsey Nasr & Sara Wiktorowicz Tekst - Barbi Markovic Compositie - Renger Koning Licht ontwerp - Pavla Beranova Techniek - Niels Kingma Technische productie - Seb Jongejans Dramaturgie & Scenografie - Marinus Groothof Kostuums - Maartje Prins
Bird Productions in coproductie met Korzo.
Extra: Folds door Cecilia Berghall
Een hoek gevuld met 4000 gevouwen papiertjes. Papier vouwen is een middel om ons te verbinden met andere mensen en met hen te communiceren over moeilijke onderwerpen, de donkere kant van de menselijke ervaring in een mooie, creatieve omgeving. Het project Folds gaat over hoe het maken van kunst gedachtes kan produceren en vormen. Dat het iets doen of het maken van iets soms kan aanzetten tot vernieuwen en bevragen van onze gedachtes. Dat een handeling kan leiden tot een confrontatie met wat we denken, maar ook kan zorgen voor een verbinding met anderen. Kom voor of na de voorstelling naar onze foyer en vouw mee!