Zeno is druk, hij maakt van alles stuk en praat te hard. Zegt de juf. Die zegt dat hij een voorbeeld moet nemen aan de meisjes. Zeno snapt er niks van – misschien komt het wel doordat er bij hem thuis geen meisjes zijn. Hij heeft niet eens een moeder, gewoon twee vaders.
Thuis aan de keukentafel wijst Zeno een van zijn vaders aan als moeder. Zijn vaders hebben aan één blik genoeg en de strijd barst los. Ze springen op het keukenblok en storten zich in de fantasiewereld van Zeno. In een zoektocht naar een moederfiguur passeren allerlei soorten moeders, vaders en zonen de revue. Langzaam komt Zeno erachter dat elk gezin anders is en dat er wel honderden soorten jongens zijn.
Na Supernormaal (5+) maakt regisseur Loek de Bakker opnieuw een voorstelling bij HNTjong die de norm bevraagt. Dat doet hij samen met prijswinnend schrijver Casper Vandeputte, die onder andere een Zilveren Krekel ontving voor de voorstelling STOM (10+).
Credits
Regie - Loek de Bakker Tekst - Casper Vandeputte Spel: Piet Kooij e.a. Decor - Janne Sterke Beeld - Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong
Loek de Bakker studeerde in 2016 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht met een eigenzinnige versie van Ibsens Hedda Gabler. Tijdens zijn afstuderen liep hij stage bij Toneelgroep Oostpool en het Nationale Theater/HNTjong. In het Schuur Atelier van Toneelschuur Producties maakte hij de voorstelling This will end in tears en zijn voorstelling THE VERY TIRED GIRL was te zien op theaterfestival de Parade. In seizoen 2017/2018 maakte hij de trailervoorstelling Flikflak bij Het Laagland en regisseerde hij bij Toneelschuur Producties Starring #21: Dorian Gray, gebaseerd op de roman van Oscar Wilde. In seizoen 2021/2022 maakte hij bij HNTjong de voorstelling Supernormaal en bij Toneelschuur Producties Het leven zelf, naar de gelijknamige roman van Roelof ten Napel. In zijn voorstellingen creëert Loek secuur vormgegeven werelden waarin personages op zoek zijn naar houvast, erkenning en verbinding. Met veel compassie en humor onderzoekt hij hoe we worden wie we zijn en hoe we ons verhouden tot de ander.